Academy of Management 2017 Update Deel 1

Ik ben nu twee dagen op de Academy of Management conferentie 2017 in Atlanta, Georgia. De jetlag is onderhand wel verdwenen gelukkig, al is het nog wel wat apart om te merken dat het Nederlandse vrouwen voetbal elftal nu de finale van het EK aan het spelen is, terwijl het hier nog niet eens lunchtijd is...

Tot nu toe is de conferentie - als altijd eigenlijk - weer een hele waardevolle en inspirerende bezigheid. Gisteren was een hele boeiende dag waarin ik veel mentoractiviteiten heb gehad voor beginnende academici. In de ochtend was het "Doctoral Consortium", een workshop voor PhD studenten die graag wat informatie en ondersteuning willen over de vele uitdagingen en obstakels die ze tegen kunnen komen tijdens hun promotietraject. Samen met een aantal collega's (o.a. Beate van der Heijden, Julia Richardson, Gina Dokko, Jamie Ladge) hebben we tips en tricks gedeeld over het omgaan met afwijzingen en tegenslagen, hoe je het meeste haalt uit conferenties en ook hoe je effectief kan netwerken en nieuwe samenwerkingen kan zoeken. Een hele leuke sessie! In de middag was de "Careers in the Rough" sessie waarin we papers gereviewd hebben voor PhD studenten en early career academici met het doel om hun papers verder te ontwikkelen richting publicatie. Interessante papers en hopelijk ook weer wat nuttige tips, zodat ze hopelijk (binnenkort) een mooie plek krijgen in de literatuur. Het laat maar weer eens zien dat onze Careers Division echt een hele fijne groep mensen is, die open is voor iedereen en waar ook mensen die voor het eerst komen zich gelijk thuis kunnen voelen. Dat is belangrijk in zo'n grote conferentie!

Vanochtend hebben we ook een vergadering gehad met de editorial board van Career Development International. Goede opkomst gelukkig en (daardoor) weer waardevolle input en mooie plannen om ons journal nog verder te verbeteren. Er komen bijvoorbeeld een paar hele interessante special issues aan over meta-analyses en over de toekomst van onderzoek naar bevlogenheid, beide onder leiding van de absolute top in de wereld. Ook gaan we binnenkort de nieuwste content van CDI delen met onderzoekers die expertise hebben op de onderwerpen die we publiceren. Zo hopen we veel mensen weer te inspireren voor hun eigen onderzoek. Ik denk dat we een mooie visie voor de toekomst hebben van CDI!

Tot zover dus een hele fijne ervaring op de AOM 2017!

August 6, 2017
Bekijk alle berichten