EAWOP 2019 Conferentie in Turijn, Italië

June 4, 2019

De tweejaarlijkse conferentie van de European Association of Work and Organizational Psychology (EAWOP) vond dit keer plaats in Turijn, Italië. Met bijna 2.000 mensen aanwezig en steeds 20 parallel sessies bleek dat het congres wederom flink gegroeid is. Niet alleen zijn er meer mensen, maar ook de diversiteit aan thema's groeit elke keer weer. Voor mij mooi dat thema's als loopbaanontwikkeling en employability steeds meer op de kaart komen te staan in deze groep onderzoekers. Tegelijkertijd ook lastig: met zoveel keuze moet je echt prioriteiten stellen over welke sessies je bezoekt en welke je laat schieten.

De sessies waar ik een formele rol in had waren gelukkig erg succesvol. Met Scott Seibert en Stefan Mol had ik een symposium georganiseerd over career shocks, waar onder andere studies werden gepresenteerd over burnout en promoties als shocks, en ook over de shocks die jonge ondernemers ervaren. Een mooie opkomst en een betrokken publiek maakten hier een hele geslaagde sessie van. Ook had ik samen met Beatrice van der Heijden, Ans de Vos en Pascale le Blanc een reeks van drie sessies georganiseerd over employability. Deze sessies richtten zich op employability bij (1) school-naar werk transities, (2) flexibele/niet-standaard typen werk, en (3) duurzame inzetbaarheid. Ondanks de planning op zaterdagochtend, helemaal aan het einde van het congres, waren de sessies goed bezocht en waren er mooie discussies.

Het was erg leuk om bij twee sessies discussiant te mogen zijn. De eerste sessie ging over niet-standaard werk zoals ondernemers en project managers. Een hele boeiende sessie die allerlei mogelijkheden biedt voor integratie van disciplines en dus nieuwe kennis. De andere sessie ging over school-naar-werk transities, waar ik geprobeerd heb te reflecteren op de ontwikkeling van het veld. Die is nogal paradoxaal: enerzijds is er een wildgroei van allerlei concepten, anderzijds lijkt de nieuwste trend om van alles een hulpbron te maken. Dit is een spanning die belangrijk is voor toekomstig onderzoek op dit gebied.

Het was weer een mooie conferentie! Op naar Glasgow, Schotland, in 2021!

Onze sessies over new frontiers in employability research

Ook tijd maken voor projectbesprekingen, hier met Andreas Hirschi en Serge da Motta Veiga

Sophie Rummel die onze studie presenteert over career shocks bij jonge ondernemers

Bekijk alle nieuwsberichten