Nieuw paper: A Sustainable Career Perspective of Work Ability: The Importance of Resources across the Lifespan

July 18, 2019

Onze studie met de titel "A Sustainable Career Perspective of Work Ability: The Importance of Resources across the Lifespan" is gepubliceerd in het International Journal of Environmental Research and Public Health, als onderdeel van het special issue "Sustainable work ability and aging" (meer informatie is HIER te vinden).

In dit paper onderzochten we of huidige en toekomstige fit met het werk - wat we als hulpbronnen zien - een rol spelen in betekenisvolheid van het werk en, daarna, met percepties van werkvermogen. We vonden dat zowel huidige als toekomstige fit positief gerelateerd zijn aan de ervaring van betekenisvol werk, maar dat dit vervolgens niet zorgde voor hogere percepties van werkvermogen. Echter, er waren verschillen tussen leeftijdsgroepen. Bij de groepen mid-career en late-career vonden we dat betekenisvolheid de relatie tussen toekomstige fit en werkvermogen wel medieerde, terwijl dit bij de groep jongere werkers niet het geval was. Dit impliceert dat zij zich mogelijk nog niet zodruk maken over de mate waarin hun werk 'future proof' is. We hebben de bevindingen bovendien bekeken vanuit het perspectief van duurzame loopbanen: hulpbronnen en betekenisvolheid vormen dus een belangrijke basis voor duurzaamheid van de loopbaan, maar het verschilt wel per fase van de loopbaan.

Mooie samenwerking weer zoals altijd met Beatrice van der Heijden en Ans de Vos, en dit keer ook met David Stuer als leidende auteur.

Het paper is open access beschikbaar en kan HIER gedownload worden.

Bekijk alle nieuwsberichten